Parcuri

White Gate Industrial Park

Informatii generale

Denumire
White Gate Industrial Park
Forma de proprietate
Proprietatea este exclusiv privata, iar amplasamentul este compus din 4 loturi de teren avand categoria de folosinta de teren intravilan care insumeaza o suprafata totala de 10,6 Ha si este delimitat de un drum judetean (DJ228 reabilitat de data recenta si care permite traficul greu), precum si de un drum comunal, respectiv de undrum de exploatare. Totodata, exista posibilitatea extinderii suprafetei parcului industrial prin adaugarea unor suprafete de teren invecinate de aproximativ 30 Ha si care au acelasi regim urbanistic, respectiv teren introdus in categoria intravilan, permisiv dezvoltarii unei zone functionale – industrie, servicii productive, depozitare (regimul urbanistic al terenului este prezentat in detaliu in sectiunea Informatii).
Societate administrare
White Gate Industrial Park SRL, J13/1525/2021, CUI 44227944
Adresa societatii administrative
Constanta, Bd. Aurel Vlaicu nr. 307, Etaj 6 Site-ul companiei de administrare: wgi.ro
Stadiu
Greenfield. Strategia companiei de administrare este de a valorifica terenul parcului industrial prin vanzare catre rezidenti interesati in special de externalizarea unor activitati de productie de tipul labour intensive, profitand astfel de forta de munca activa, a zonei. Pentru echilibrarea necesarului de resurse umane, rezidentii parcului industrial pot avea in vedere inclusiv atragerea personalului care se afla in centrul de detentie Poarta Alba situat la mai putin de 2 km fata de In momentul de fata, amplasamentul se afla in procedura de acreditare pentru accesarea facilitatilor fiscale destinate parcurilor industriale conform prevederilor Legii nr. 186/2013 privind constituirea si functionarea parcurilor industriale. Astfel, dupa parcurgerea procedurii de acreditare de catre Consiliul Local Poarta Alba si autorizare de catre directia competenta din cadrul Ministerului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, rezidentii parcului industrial si/sau compania de administrare impreuna cu membri sai fondatori vor putea aplica facilitatile fiscale de scutire de la plata impozitului pe teren, a impozitului pe cladiri, precum si a taxelor parafiscale de autorizare a executiei lucrarilor de construire. Aceste facilitati fiscale intaresc parcursul investitorilor in dezvoltarea unui parteneriat durabil cu autoritatea locala..

Adresa

Judet
Constanta
Oras
Poarta Alba
Adresa
Str. Coloniilor nr. 13
Suprafata
106.162 mp
Acces
Deschidere de 426 ml la DJ 228 si 281 ml la drumul comunal catre localitatea Nisipari. Deschidere catre drumul judetean este pozitionata pe partea de sud a terenului ceea ce face propice dezvoltarea unei zone de birouri pe aceasta latura, profitand astfel de o insorire naturala a spatiilor de dedicate activitatilor de birou sau chiar liniilor tehnologice de productie. De altfel, acelasi efect de insorire naturala se regaseste inclusiv in interiorul amplasamentului, avand in vedere panta naturala care se ridica usor spre latura de nord. In partea de este terenul este delimitat de un drum de exploatare care face legatura intre drumul comunal de legatura cu localitatea Nisipari si DJ 228.

Alte informatii

Sistem bancar
In apropiere exista unitati bancare specializate.
Informatii
Parcul industrial dispune de o infrastructura logistica optima:
-app. 23 km fata de portul Midia (acces maritim),
-app. 28 km fata de portul Constanta (acces maritim),
-app. 35 km fata de portul Constanta Sud – Agigea (acces maritim),
-app. 7 km fata de portul fluvial Murfatlar (acces fluvial – pescaj 7,5 m),
-app. 27 km fata de aeroportul Mihail Kogalniceanu, (acces aerian),
-app. 15 km fata de nodul de acces la autostrada A2, din localitatea (acces rutier pe autostrada catre capitala, precum si catre N-V tarii)),
-vis-a-vis gara Nazarcea (acces CFR – ca o nota separata, tronsonul de cale ferata este operat de).
Terenul este introdus in categoria de folosinta specifica terenului intravilan, curti-constructii, si este situat intr-o ZONA FUNCTIONALA unde este permisa activitatea de INDUSTRII, SERVICII PRODUCTIVE, DEPOZITE. Astfel, regimul urbanistic a fost actualizat prin intermediul unui PUG si permite realizarea unei dezvoltari optime, in sensul in care POT-ul maxim este de 80%, suprafata minima a spatiilor verzi raportat la total suprafata amplasament de 20% si CUT-ul maxim este de 2. Volumetria spatiului permite dezvoltarea unei zone de birouri in linie cu DJ 228, avand un regim de inaltime de cel putin 4 etaje, astfel incat in interiorul parcului industrial sa poata fi dezvoltata o zona dedicata productiei, serviciilor, asamblarilor sumare, precum si depozitarii. Astfel cum este mentionat in sectiunea Stadiul, strategia companiei de administrare este de a instraina terenul la stadiul de greenfield, dar in masura in care se identifica un investitor interesat sa preia in integralitate proiectul industrial, compania de administrare va fi responsabila de obtinerea tuturor avizelor si autorizatiilor necesare dezvoltarii investitiei, astfel incat amplasamentul sa fie predat la stadiul ready to build.
Utilitati
Energie electrica, canalizare apa obtinuta atat din sistemul centralizat local, cat si prin intermediul unor puturi forate la mare adancime care sa ofere un debit de apa eficient atat din punct de vedere economic, cat si cantitativ, iar in viitorul apropiat locatia va fi bransata inclusiv la reteaua de gaze naturale.
Forta de munca
Parcul industrial este pozitionat strategic atat din perspectva interconexiunii solutiilor logistice de transport (maritim, fluvial, rutier, cale ferata si aerian), dar si din perspectiva proximitatii cu localitati situate in mediul rural din imediata vecinatate a municipiului Constanta, dar care se bucura de o densitate a populatiei active pentru care alternativa unui loc de munca in interiorul parcului industrial este o varianta optima (atat din punct de vedere profesional, cat si social).
Servicii medicale
In apropiere exista unitati medicale, inclusiv un spital de medicina generala situat in orasul Medgidia (de la amplasamentul parcului industrial distanta fata de orasul Medgidia este de app. 20 km).
Servicii in parc
Proiectul este la stadiul de greenfield.
Suprafata in hectare
106.162 mp

Contact

Sebastian-Liviu Tanase, ltanase@crystalconsulting.ro